⚠️ Vă recomandăm să cumpărați electricitate (curent electric) de la Hidroelectrica.ro la 0,7 lei/kWh preţul final facturat cu TVA și toate taxele incluse.

Blog Sunjoy

Sa intelegem panourile radiante cu infrarosu!

Razele infrarosii si avantajele sale in cazul panourilor cu functie de incalzire nu trebuie subestimate. Tehnologia pe care o inglobeaza a devenit un interes major pentru societatea actuala, mai ales ca reprezinta ceva diferit fata de optiunile traditionale cu care publicul roman s-a obisnuit.
Chiar daca numarul celor care detin un astfel de sistem de incalzire in locuinta este in crestere, in realitate cei care inteleg cu adevarat ce se afla in spatele lungimilor de unda, a spectrelor de lumina, respectiv care stiu cum se produce incalzirea prin infrarosu este limitat. In principiu este valabil indiferent de sistemul de incalzire folosit, pentru ca atentia este indreptata catre rezultate si nu spre procesul propriu zis indeplinit de acestea.
Poate fi observata cu ochiul liber lumina infrarosie pe care panourile radiante o produc? Intocmai aceasta este esenta acestor sisteme: este invizibila, resimtita fiind doar caldura pe care o emana, produsul acesteia.
Cum se produce caldura? Ce realizeaza incalzirea odata cu pornirea panoului radiant cu infrarosu?
Odata pornit un astfel de sistem, incalzirea se realizeaza prin absorbtia razelor de hainele pe care le purtam, respectiv de celelalte obiecte solide din incaperea in care este instalat. Putem spune ca este ca atunci cand stam in bataia soarelui – simtim caldura, dar efectul dispare atunci cand stam in umbra. Desigur, caldura se resimte si in afara ariei de actiune a razelor solare, insa la o intensitate mult mai mica.
Tehnologia de functionare a panourilor radiante
Multi se priveaza de avantajele oferite de un panou radiant cu infrarosu, din motiv ca nu inteleg modul in care functioneaza. Cu toate ca acestea sunt promovate ca sunt nu doar sigure, ci si benefice pentru sanatate, sunt persoane care nu iau in considerare optiunea pentru incalzirea locuintei.
Exista o retinere fata de conceptul de radiatii in principal, o teama fata de acestea. Spre deosebire de cele nocive fata de care este justificat sa existe retinere, cele cu infrarosu nu sunt deloc periculoase pentru organism. Despre beneficiile pe care le prezinta acestea pentru organismul nostru puteti afla din magazinul nostru online – mai multe informatii aici. Regasiti de altfel si mai jos cateva specificatii in acest sens.
Confortul necesar in locuinta este intregit prin montarea unor panouri radiante cu infrarosu ElectricSun sau SunJoy si nu doar pentru eficienta termica asigurata, ci si prin design-ul aparte pe care il veti obtine astfel.
Este totodata si o varianta de incalzire silentioasa, deci ideala indiferent de intrebuintarea camerei in care este montat.
Pentru ca nu favorizeaza circulatia particulelor de praf, camera in care este amplasat panoul radiant cu infrarosu va fi mai curata, mai igienica.
Mediul in sine va fi unul mai sanatos pentru beneficiar, pentru ca functionarea panoului cu infrarosu nu cauzeaza curenti periculosi de aer, mentinand si umiditatea in parametri optimi.
Achizitia si montarea nu sunt deloc pretentioase. Comparativ cu alte sisteme clasice, costurile vor si semnificativ mai mici. Exista si avantajul faptului ca vor putea fi folosite aproape instantaneu, dar si ca nu sunt necesare piese de schimb sau revizii.
Cu alte informatii pretioase privind aceste sisteme inteligente de incalzire va stam la dispozitie online sau telefonic. Sustinem sanatatea voastra cu solutii de incalzire pe masura!

Articolul anterior

Semineu electric 3D Clasic ElectricSun

Articolul următor

Panourile radiante, montate in orice incapere din locuinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită în 1 - 3 zile. Oriunde în România.

Deschidere colet la livrare.

24/7 Suport online prin calculatorul de wați.

Calcul, ofertă dimensionată.

Plata: Cash/Card la livrare sau Online cu card bancar,

Virament - Transfer bancar - O.P.
rate-60x60-1.png

Plata cu card în 6,12,24 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

Online cu Visa, MasterCard